3. април 2014.

VI STE ČISTA ENERGIJA SVESTI



Osnovni kvalitet svake energije je kretanje. Energija je neprestano u pokretu, pa tako i ljudska energija.
Pokret omogućuje nežno usklađivanje sa svima i svime što je oko nas; pokret je uslov ravnoteže i sklada. Pokret donosi i stalnu promenu, inače sklad sa okolinom ne bi bio moguć.
S druge strane, imamo naš glavni problem da želimo biti sigurni, pa smo izabrali način za koji podsvesno „mislimo“ da će nam pribaviti sigurnost, a to je potreba da sve zaustavimo, da ne menjamo ništa.
Zbog toga stalno pokušavamo zaustaviti svoju energiju: u lepim trenucima zato jer kao da ne verujemo da će biti i drugih lepih trenutaka, a u teškima, jer nas blokira strah.
Možda se najviše od svega bojimo promene, pa čak i promene na bolje, prvenstveno zato što ne verujemo u nju. Zato je bitno spoznati i zapamtiti ovu sudbinsku karakteristiku svake energije, pa tako i ljudske – večno kretanje.
Vi ste čista energija svesti, verovali ili ne.
U ovu fizičku realnost došli ste da rastete, da se razvijate, da se širite i da iskustveno proživite ono zašta ste ovde. To je svrha svih nas, a ne da bezbedno stignemo do smrti.
Mnogi ljudi reaguju samo na ono što je već kreirano i manifestovano (na već postojeće, na vrednovano, na etiketirano).
Recimo, kada spremite ručak, a ne ispadne vam kako treba, totalno ste zaboravili da ga posolite. I vi sve vreme pričate kako je neslano, i kako zato što je neslano ne valja da se jede. Jedete i kudite to što ste sebi napravili. A ne pomislite da uzmete so i da posolite.
Tako je i sa onim što sad posmatrate kao vašu manifestaciju, vidite da nešto nije onako kako ste hteli, žalite se kako to ne valja, a ne preduzimate ništa da to izmenite i da preokrenete u svoju korist. Da „posolite“.
Energija izvora koja je ono što ste vi – kreće se konstantno. Ona je vaš sastavni deo. Ako joj dopuštate da kroz vas nesmetano teče, ona će vam obezbediti sve što ste tražili.
Ako ne dopuštate, vi se nalazite u otporu i ona ne može da obavi taj zadatak već onaj koji otpor iziskuje.
A način vašeg razmišljanja je taj koji tu energiju sprečava da radi u vašu korist ili joj to isto dopušta.
Sa razumevanjem, da su vam emocije vaš kontakt sa Izvorom, i da vam one u svakom trenutku kažu da li vodu terate na svoju vodenicu ili je puštate da se izliva pored, a žalite se da se točak ne okreće.
Možete vi šta god hoćete, u mislima je sva vaša sloboda izbora, hoćete li ovako ili onako da mislite, ali se setite i razmislite: da li propuštate da koristite sopstvenu stvaralačku energiju? Da li je čujete kada sa vama priča? A ona vam želi samo dobro.
Šta god da izaberete, ona će prihvatiti, jer vas ceni i poštuje. I tu je da vama udovolji. Jer kako god, ispunili vi svoje želje ili ne, naći će se oni koji će se uskladiti i dopustiti da se to materijalizuje. A kad se neko uskladi sa tokom dobrobiti, i njegova okolina ima od toga koristi, a Izvoru vreme ne predstavlja problem.

Zato, okrenite se sebi, svom izvoru dobrobiti i komunicirajte sa sobom, dopustite sebi da vidite i osetite ko ste.

A vi ste ništa drugo nego IZVOR ŽIVOTA.


Нема коментара:

Постави коментар