HARMONY108 – ENERGIJA

ENERGIJA – SVETLOST: UNIVERZALNA ŽIVOTNA ENERGIJA

---------------------
"NE POSTOJE ISCELITELJI.
SVAKO ISCELJENJE DOLAZI IZ POVEZIVANJA SA SILOM  KOJA  LEČI."

Sathya Sai Baba
---------------------

ISCELJENJE  SKALARNIM  ENERGIJAMA

Ovim energijama ne možemo nikome da naškodimo; kontraindikacije ne postoje, mogu se koristiti za isceljenja trudnica, beba, male dece... Gornja starosna granica ne postoji.
Za ovu inteligenciju skalarnih energija ne postoji prostorno i vremensko ograničenje, koje važi u našem fizičkom svetu, tako da potpuno iste rezultate dobijamo direktnim isceljenjem (1 na 1) ili isceljenjem na daljinu.


Bolest i zdravlje su  jedinstveni pojmovi, koji se odnose na stanje svesti čoveka.  
Prema tome nije bolesno naše telo – već je bolestan čovek – koji se izraŽava kroz obolelo mesto. 
Bolest i simptom se odnose jedan prema drugome kao forma i sadržina. 
Bolest nije posledica odredjenog uzroka,  ono je gotovo trenutno. Preslikavanje naše trenutne svesnosti i informacija, naših misli i emocija, na prvom nivou traganja za uzrokom.
Bolest  jeste izazov. Ono je stanje čoveka, koje je višeslojno: emocionalno, mentalno, i duhovno, odnosno, energetsko i fizičko.
Sa energetskog aspekta, svaka "bolest" se tretira kao disbalans na nivou svesti i ćelija, odnosno, kao blokade zdravom funkcionisanju istih. 


INDIVIDUALNO POVEZIVANJE, SAMOISCELJENJA I ISCELJENJA
SKALARNIM ENERGIJAMA

Ovo je novi i uvećani nivo zdravlja, energetske ravnoteže i razvoja ličnih potencijala za koji apsolutno nisu potrebne tehnike, „isceljujuće igračke”, niti složeni rituali temeljeni na strahu.
Proces aktivacije ili inicijacija NIJE TRENUTNA, kratkoročna  avantura već predstavlja trajnu vrednost, ona traje čitav život.
Isceljivanje SKALARNIM ENERGIJAMA je most  između naših ograničenja koja smo zapazili i prihvatili u životu i saznanja koliko bezgraničan može da bude naš život kad naučimo kako da primećujemo i otkrivamo delovanje naših stvarnih potencijala. 
Svesnim povezivanjem sa frekvencijama Skalarnih energija. Naučićete kako da se spojite, osetite, pratite, komunicirate i korisno upotrebite ove frekvencije da biste se povezali sa svojom istinskom suštinom, evolucijom i stvarnim potencijalom.
Ovaj način ZBRINJAVANJA SEBE nudi vam mogućnost da primite dar dugovečnog, optimalnog zdravlja i energetskog balansa… KAKO ZA SEBE, tako i za SVOJE NAJBLIŽE.
Proces samoozdravljenja, SAMOISCELJENJA I ISCELJENJA vrlo je ličan, jednostavan i inteligentno je ugrađen u naše telo  i  um.
Nije potrebno biti  POSEBNO NADAREN‚ da bismo NAUČILI, shvatili i PRIMENILI  U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU kako da rešimo lične i zdravstvene probleme svojih najbližih.
Neke od primena:
 • KAO ENERGETSKA PODRŠKA BILO KOJOJ NERAVNOTEŽI U ŽIVOTU
 • PRILIKOM HIRURŠKIH INTERVENCIJA I LAKŠI OPORAVAK POSLE NJIH
 • HRONIČNI UMOR,  DEPRESIJA,  ANKSIOZNOST...
 • ISCELJENJA RAZNIH STANJA, PROBLEMA, ODNOSA, SITUACIJA...
 • ODNOSA RODITELJ – DETE
 • STRAHOVA IZ DETINJSTVA
 • STRAHOVA ODRASLIH
 • PARTNERSKIH ODNOSA, USAMLJENOSTI
 • PROMENA ŽIVOTNOG PARTNERA, RAZVOD (energetski ožiljak)
 • GUBITAK DRAGIH OSOBA
 • SVIH VRSTA STRESA

NEGATIVNI ENERGETSKI SADRŽAJI

Energetska istraživanja ukazuju direktno vezu između trajnog postojanja negativnih energetskih sadržaja i različitih oštećenja ljudske, energetske, psihološke i fizičko-fiziološke strukture.

Poseban uticaj na zdravlje čoveka predstavlja nivo uticaja negativnih energetskih sadržaja, a to su:

NEGATIVNE MISLI I EMOCIJE – Od momenta začeća, prvog formiranja ljudskog energetskog polja(aure), preko uticaja misli i emocija koje je imala majka, samog rodjenja, i celog našeg života, misli i emocije, ukoliko imaju prevelik negativan intenzitet mogu imati veoma loš uticaj na naše celokupno zdravlje

 ENERGETSKI OŽILJCI

 • Najčešće nastaju emocijom koje su jasno određene i intenzivne. Emocija koja najčešće stvara emotivne ožiljke je strah. Ostaje u našem energetskom polju a stvara se još od začeća.


NEGATIVNI, MENTALNO ENERGETSKI SKUPOVI

 • Skup koji je nastao na osnovu naših negativnih misli: nezadovoljstvo sobom, drugima, zavist, mržnja, ljutnja, bes, tuga, žalost


NEGATIVNI ENERGETSKI BLOKOVI

 • Nastaju kao trenutna reakcija čoveka na situaciju koju doživljava kao neprijatnu. Naša SVEST je odredi kao neprijatnu (opasnu) a podsvest inicira stvaranje energetske blokade.
 • Energetska blokada je skrivena bolest

NEGATIVNI ENERGETSKI TRAGOVI

 • Kao i blokovi oni su oblik pogrešne, nesvesne energetske odbrane i nastaju delovanjem drugih ljudi na nas.
 • Stvari  i predmeti koji su bili pod uticajem osoba koje su ih koristile
 • Mesta stanovanja u koja je unešena ljutnja, bes, patnja, tuga...
 • Dobra vest je da se mogu eliminisati kao i ostale negativnosti koje utiču na naš život.
Više na: ENERGETSKA ISCELJENJAKAKO OSOBA KOJA JE INICIRANA U ENERGIJE
MOŽE DA POMOGNE SVOM DETETU / SVOM RODITELJU


Uloga roditelja u razvoju dece je ogromna. Tokom detinjstva se formiraju temelji naše ličnosti, a kao mali i nezaštićeni u potpunosti zavisimo od svojih roditelja. Ako nam oni pružaju ljubav i podršku, ako su nežni i posvećeni, to ima snažan uticaj na ono što će dete kasnije misliti o sebi.

Isto tako, ako su roditelji fizički ili emotivno odsutni, ako su previše kritični, ako je dete stalno izloženo osuđivanju i "spuštanju" od strane roditelja, ono će izrasti u osobu koja je nesigurna, koja ne voli, ne poštuje i ne vrednuje sebe, što leži u osnovi većine problema koje imamo kao odrasli ljudi. Međutim, ovde se ne misli samo na taj period kada se dete rodi, na vaspitavanje, ljubav i zaštitu koju smo kao roditelji dužni da damo svojoj deci.

Ovde se misli i na to da na svoju decu prenosimo mnogo sadržaja kojih nismo ni svesni. I baš zbog toga smo dužni da radimo na sebi, da se čistimo iznutra, da razbijemo sopstvene emotivne i energetske blokade, kako bismo bili u stanju da što više damo svojoj deci.

Ovaj proces najbolje je započeti pre nego što se odlučimo da postanemo roditelji jer svaka energija koju nosi roditelj pre nego što to postane, predstavlja energetski zapis koji se prenosi na dete.
Dobra vest je da ipak nije kasno. Osobe koje su u kasnijem dobu (lično iskustvo) uspele da se reše nakupljenih negativnih energetskih sadržaja, kao i da svojoj deci pomognu energetskom detoksikacijom, imale su zdraviji, usklađeniji i harmoničniji oblik života.

Ono što bi za nas bilo od velikog značaja jeste što bi i svojim roditeljima mogli da pomognemo jer bi i oni isto za nas uradili da su imali informacije i znanja koje mi sada imamo
Ali, da se vratimo na početak. Roditeljska uloga započinje tek onda kada dobijemo decu, a u stvarnosti ona počinje mnogo pre toga.

Energetski nivo majke i oca je izuzetno važan pre nego što dođe do začeća i zato bi svako ko želi da bude roditelj morao pre toga da radi na sebi, da rastvori sopstvene emotivne blokade, u čemu mnogo mogu da pomognu razne tehnike, u našem slučaju Skalarne energije Teslinih talasa, jer svi smo mi Skalarni prijemnici i predajnici znali to ili ne, pa zašto to i ne iskoristiti – to je naša sama priroda.

Na taj način deca neće naslediti teške energetske zapise od svojih roditelja. Priprema za roditeljstvo je jako važna, isto kao i sam trenutak začeća, jer dete ne nastaje samo u onom trenutku zanosa, već se stvara mnogo pre toga.

Sve što čovek nosi u sebi prenosi se i na njegovo dete. Ako su roditelji srećni i zadovoljni, to će preneti i na dete. Takođe, traume koje nismo razrešili i koje nas tište, ne samo da nas blokiraju u samoostvarivanju, već ih nasleđuju i naši potomci. U tom smislu postoje dve vrste nasleđivanja, spiritualno i od predaka. Spiritualno nasleđe je ono što naša duša nosi iz prošlih života, i prenosi u novi život koji je dobila. Od predaka nasleđujemo gene, izgled, ponašanje, karakter, ali i zapise koje su oni u sebi nosili. Zato je važno da budemo svesni odgovornosti koju imamo ne samo za sebe i svoju decu, već i prema nekoliko narednih generacija. Sve ono što mislimo, radimo, osećamo, kako se ponašamo prenosi se u budućnost.

Naravno, nikad nije kasno da počnemo da radimo na sebi i da se menjamo na bolje. Čak i kada su nam deca već velika, svaka promena koju pravimo u sebi imaće uticaja i na njih. Dovoljno da jedan član porodice radi na svom duhuvnom razvoju, pa da to ima dubok uticaj na celu porodicu. Kada jedna osoba postane pozitivnija i srećnija oko nje se šire dobre vibracije, koje prvo dopiru do onih najbližih - do dece i supružnika i na nežan i suptilan način utiču na svoje najbliže. Možda do sada niste razmišljali o tome šta ćete sve preneti na svoje dete pre nego što ste postali roditelj, u svakom trenutku svog života možete da se okrenete jednom drugačijem pristupu roditeljstva i da time obradujete svoju decu.

Osim toga, prilikom prenosa Skalarne energije kontraindikacije ne postoje, možemo je koristiti kod trudnica, beba, a gornja starosna granica ne postoji. Direktno utiče na celo naše energetsko polje i dovodi svih sedam energetskih centara u savršenu, optimalnu vibraciju. Ovom veštinom bi trebalo da ovlada bar jedna osoba u svakoj porodici kako bi pre svega sam postao uravnotežen i usklađen sa kosmičkim vibracijama, a zatim kako bi imao ogroman pozitivan uticaj na svoje najbliže.Ne smemo odbaciti ni jedan aspekt zdravlja: kako fizički, tako ni energetski, psihološki, duševni i duhovni.
Jedino ako povedemo računa o svim aspektima svog bića i postojanja možemo imati zdrav, spokojan i harmoničan život.


UTICAJ MISLI I EMOCIJA

Ljudska misao je jedan od najznačajnijih, najuticajnijih i najmoćnijih kreatora čovekovog života.
Misao preko sadržaja emocije pobuđuje i pokreće događaje u realnosti. 
Naš realan stvaran život nastaje od naših misli i emocija odnosno sadržaja suptilnog, energetskog tela.
Svoj život isključivo sami kreiramo bili toga svesni ili ne.

Misao, po svojoj suštini jeste talas određene vibracije i frekvencije.
Ljudske misli se razlikuju  po svom sadržaju (vibraciji) i po svojoj frekvenciji čiji kvalitet kretanja određuje vibracija. 
Ono što određuje frekvenciju ljudske misli nije njen sadržaj sam po sebi, već emocija koja daje sadržaj toj misli.

To stvara energetsku strukturu koja ima veći uticaj nego hrana na fizičko telo.
Mogu delovati korisno i hranljivo, a mogu delovati i kao otrov.

Na primer, misao sadržine: „Danas sam sreo NN". Ta misao može imati različite frekvencije, u zavisnosti od toga da li je u toj misli sadržana radost (ljubav) zbog susreta, ili strah, strepnja, ili neko drugo osećanje koje vezujemo za susret, koji je predmet emocija koju nosi misao.

Kako se ljudsko biće sastoji ne samo iz fizičkog tela, već i iz svoje energetske strukture, svog suptilno-energetskog tela, misli i emocije na tu energetsku strukturu imaju isti uticaj kao, recimo, hrana na fizičko telo: mogu delovati korisno i hranljivo, a mogu delovati i kao štetni elementi. 

To praktično znači da, kada prvi put emitujemo neku jasno određenu negativnu misao, mi u stvari emitujemo energetski sadržaj negativne frekvencije. Recimo - nezadovoljstvo sobom projektovano kroz odnos drugih prema nama: "Mene niko ne voli".
Deo tog negativnog energetskog sadržaja se zadržava u prostoru oko nas i ostaje za nas trajno vezan.
Svaki sledeći put kada emitujemo sadržaj slične frekvencije jedan njen deo se "zalepi" za ono što je od prve takve misli ostalo.

Tako se tokom vremena sadržaji iste ili slične frekvencije "lepe" jedan za drugi dok ne nastane čitav „blok" takvih energetskih zaostataka.

Takođe, sadržaji iste ili slične frekvencije se ciklično ponavljanju (kao u začaranom krugu), i tada nam se iste ili slične situacije tokom života ponavljaju i sa istim ili sličnim ljudima imamo konflikte: „Kakav sam ja baksuz! Kako se baš meni takve stvari dešavaju?“ i sl.

U kontaktu sa jakim i jasno pozitivno definisanim Energijama i energetskim strukturama dolazi, jednostavno, do njihove transformacije. Njihova negativna frekvencija biva promenjena u pozitivnu ili neutralnu.

Time moćni, nepredvidljivi i štetni negativni mentalno-energetski sadržaj, postaje „pitomo kućno mače", odnosno neškodljiva i za sve informacije potpuno propusna energetska struktura, koja nikome i ničemu više ne smeta.

(Iz učenja Zorana Grujičića)UTICAJ STRESA I NEGATIVNIH MISLI NA PLOD U MAJČINOJ UTROBI, PRI SAMOM POROĐAJU I U TOKU PRVIH PAR GODINA PO ROĐENJU DETETA

Stresovi i negativne misli koje trudnica ima, oštećuju, ne samo njenu auru –ljudsko energetsko telo, nego i auru bebe. Pri tome će ova oštećenja kod trudnice izazvati bolesti i tegobe slične onima koje bi imala i da nije u drugom stanju. Sa plodom je sasvim druga situacija. Aura čoveka nastaje istovremeno sa oplođenjem jajašca, ali se kao i plod postepeno razvija. Aura se, dakle kao i plod razvija počev od embriona da bi tek oko petnaeste godine bila potpuno razvijena. U toku prvih mesec dana trudnoće aura se sastoji od izuzetno slabašne energetske strukture, slično lelujavom plamenu sveće, koju lako može oštetiti neka energija. Zbog toga su negativne misli i stresovi majke, koji prolaze i kroz osetljivu auru ploda mnogo štetniji po nju, nego po auru majke. To možemo uporediti sa udarom granate u gornje spratove neke višespratnice u odnosu na udar u njene temelje koji predstavljaju prve mesece života poda. Svakako da će opasnost po celu zgradu biti veća u slučaju pogotka granate u njene temelje. Oštećenja aure u prvim mesecima života ploda, kasnije se ne otklanjaju sama od sebe, tako da se aura dalje razvija na nepravilan način, što postepeno dovodi do ozbiljnijih oštećenja ploda. Tu se pre svega misli, na dugotrajne stresne situacije ii pojedine ozbiljne stresove, kao i na veliki broj negativnih misli trudnice.
Posebno je taj kritični prvi mesec trudnoće često praćen nizom stresnih situacija u smislu: saznanje o trudnoći koja se nije želela, da li zadržati bebu ili ne, da li će njen mladić hteti da se oženi njome, pošto je ostala u drugom stanju i mnoge druge, što još više oštećuje auru ploda.

Ove opasnosti po auru ploda se smanjuju sa njegovim razvojem, ali sve do porođaja i dalje postoje.
Drugi krizni momenat za zdravlje deteta jeste sam porođaj. Civilizacija je izmenila, ne samo telo žene, nego i njen psihički odnos prema porođaju. U odnosu na vreme kada smo bili mnogo više usklađeni sa prirodom, žene se danas mnogo teže porađaju, dok sam porođaj za većinu njih predstavlja veliki stres.

Kod normalnog porođaja, takođe dolazi do jakih bolova kod porodilje i bebe. Oni izazivaju stresne i talase negativnih misli i kod majke i kod deteta, s tim što nežna aura deteta više strada. Na sreću, kod ovih, nazovimo ih normalnih porođaja, štećenja aure bebe su dosta blaga i ne dovode do pojave bolesti, posebno ne onih srednjih i teških.

Šta je sa teškim porođajem?
Teški porođaju traju obično vrlo dugo, pri čemu porodilja trpi, često nesnosne bolove. Međutim, posebno su opasni bolovi koje beba doživljava, jer oni izazivaju veoma štetne stresove i negativne misli. Najopasniji je, svakako strah koji beba doživljava zbog osećaja da se nalazi u smrtnoj opasnosti. Strah zbog opasnosti po život je najštetnija i najrazornija negativna misao koja najviše oštećuje auru, ne samo odraslih, nego i bebe. Zajedničko štetno delovanje negativnih misli bebe nastalo kao posledica bolova i straha za život maksimalno oštećuje njenu auru, što najčešće dovodi do pojave srednjih i teških bolesti, odmah po rođenju ili tokom prve godine života.

Ponekad se, zbog izuzetno teškog porođaja probegava carskom rezu koji joj spasava život, ali i u tim slučajevima beba je izdržala već mnoge sate bola, patnje i strahova koji su joj stvorili velika oštećenja aure, što često uskoro dovodi do ozbiljnijih bolesti.

Treći krizni period obuhvata prvu godinu života. U tom periodu posebno je opasno noćno buđenje i plač bebe, izvan redovnog buđenja radi sisanja. U čemu je problem? Ako se mladunče bilo koje životinje probudi noću i ne oseti dodir majčinog tela, ono počinje da doziva majku, jer instinktivno zna da mu je život u opasnosti, ako se majka ne pojavi. To isto doživljava i beba kada se probudi i ne oseti dodir majčinog tela, jer joj je instinkt još uvek toliko jak da ona emituje snažne negativne misli zbog straha za život koje joj oštećuju auru. Ako se to dešava iz noći u noć i po više puta u toku noći to mora dovesti do ozbiljnog oštećenja aure.

Mnoge majke se ovom vapaju deteta za zaštitom ne odazivaju, jer se još uvek nisu oporavile od porođaja, a iscrpljene su od nespavanja i neprekidnog angažovanja oko bebe u toku dana. Njihove majke, tetke i bake ih zbog toga savetuju: „Pusti ga neka plače, postepeno će se navići, a ti moraš da se odmoriš!“ Međutim, one greše! Bebe koje neutešno plaču iz noći u noć, često oboljevaju od lakših i srednjih bolesti. Bebi je, najčešće dovoljno da samo oseti majčinu ruku pa da se smiri i tako izbegnu kasniji problemi sa zdravljem.

Svakako da u toku detinjstva postoje i drugi, manje ili više krizni periodi, ali je njihov značaj za psihofizičko zdravlje deteta ipak manji od tri navedena. Spomenuću rođenje mlađeg brata ili sestre, koje često, makar i privremeno okupira pažnju roditelja, što kod starijeg deteta stvara strah i tugu da ga roditelji više ne vole i ne štite. Ponekad, nerazumni roditelji ističu da više vole jedno u odnosu na svoju drugu decu.
Rastava roditelja predstavlja sledeći krizni momenat zbog čega deca najčešće izuzetno pate. Zbog toga bi roditelji trebalo dobro da razmisle da li su neke njihove primedbe na ponašanje partnera ili neusaglašenosti u bilo kom pogledu, važniji od sreće i zdravlja njihove dece.

Obdanište ili vrtić mogu kod deteta stvoriti veliku odbojnost i psihičke traume, ako dete ne naiđe na ljubav i zaštitu od strane negovateljica i vaspitačica, kao i ostale dece. Tada deca odbijaju da idu u obdanište, a ako  ih i protiv njihove volje vode plaču i često se grčevito drže za odeću roditelja ne želeći da se od njih odvoje. Osnovni razlog za slanje dece u ove zajednice je, svakako zaposlenost oba roditelja, kao i želja da se deca igraju i druže sa drugom decom. Međutim, u slučaju dece koja teško prihvataju obdanište, neophodno je da roditelji dobro razmisle o nekoj drugoj mogućnosti kojom bi zaštitili psihofizičko zdravlje dece, tako što bi jedan od roditelja ostao kod kuće, ili da baka ili deka ostanu sa decom. Bez obzira na nedostatke ovih varijanti u finansijskom, vaspitnom ili bilo kom drugom pogledu, one za decu koja se u obdaništu osećaju loše, ipak predstavlja način za očuvanje zdravlja, što nikad nema cenu.

Postoje i druge vrste odvojenosti dece od roditelja, na kraće ili duže vreme, na selu kod babe i dede, drugih rođaka ili poznanika, boravak u bolnici i slično, što takođe, može delovati izuzetno stresno na decu.

Jedna od čestih stresnih situacija jeste plašenje mlađe od strane starije dece, ponekad i od strane odraslih koji to rade iz razonode i sadizma. To, ne samo da trenutno dovodi do stresa i negativnih misli, nego često svoje negativno delovanje proteže na ceo život. Kada bebi slučajno skoči mačka u krevetac, ona to doživljava isto tako kao kad bi odraslima skočio tigar u krevet, a kad beba zbog toga vrisne u plač, mi je tešimo: „Ništa, ništa, to je samo maca!“ Roditelji, najčešće ne mogu da shvate da dete drugačije i mnogo burnije od odraslih doživljava različite neprijatne situacije.

Ovo su samo neke, ne sve, situacije i periodi u detinjstvu koji dovode do pojave snažnih stresova i negativnih misli a koje mogu ozbiljno da oštete dečju auru i da dovedu do srednje teških i teških hroničnih bolesti.


(Iz učenja Ljubiše Stojanovića)GLOBALNE ENERGIJE

Jedinstveno polje

Radi realizacije svojih zamisli, Stvaralac je stvorio Jedinstveno polje koje predstavlja najveći mogući potencijal i koje može realizovati apsolutno sve. Sve što radi, Jedinstveno polje radi savršeno u skladu sa voljom Stvaraoca. Ono je stvorilo mnoge moćne energije koje se prostiru po celom kosmosu, oduvek su postojale i uvek će postojati: to su takozvana Spiritualna bića, ili duhovne energije od kojih su najvažnije Energija Hristovog Stabla, koja se sastoji od velikog broja posebnih energija i Energija Svetog duha. One su, kao i energija Stvaraoca, svuda oko nas i u nama, ali mi sa njima možemo uspostaviti kontakt samo ako one to žele. Jedinstveno polje stvara i energije koje služe za obavljanje određenih zadataka, ograničenog su trajanja, a zatim se vraćaju u jedinstveno polje.


Energija Hristovog Stabla

Postoje na desetine velikih energetskih sistema koji danas funkcionišu u kosmosu, ali su za ljude interesantna samo četiri.
Prvi je tzv. SNOP HRISTOVIH ENERGIJA koji predstavlja skup od nekoliko stotina različitih energija od kojih svaka ima svoj sadržaj, svoju namenu i svoje energetske karakteristike. One po intenzitetu nisu jednake, ali su nezamenljive i neophodne i zbog toga se prostiru po celom kosmosu, ispunjavajući svaku njegovu tačku. Karakteristika ovih energija je da se u jednom delu kosmosa sakupljaju u snop sličan lijanama koje su se ispreplitale, da bi se zatim ponovo raširile obuhvatajući celo prostranstvo kosmosa. Šematski gledano, one se kreću u jednom pravcu, prolaze kroz ceo kosmos, i vraćaju se ponovo prolazeći kroz njihovo suženje u obliku snopa.

Koji je zadatak Hristove Energije u kosmosu?

Ova energija, kao najsnažnija i najkompleksnija u celom kosmosu, ima bezbroj zadataka koji se tiču održavanje normalnog funkcionisanja kosmosa. Većina tih sadržaja i zadataka nisu shvatljivi ljudskom mozgu. Mi ćemo se samo zadržati na onim funkcijama Hristove Energije koje su interesantne i važne za ljude.
Pre svega, Hristova Energija emituje energetski talas koji se zove Životni Talas ili Živototvorni Talas, koji se prostire po celom svemiru, kroz svaku njegovu tačku. Ovaj talas, prostirući se, menja svoju frekvenciju idući od 2,6 do 26 Hz. Životni Talas nosi u sebi programe koji omogućavaju aktiviranje života u mrtvoj materiji. Delovanjem Životnog Talasa nastaju živa bića. Mrtva materija na taj način počinje da živi, da se razvija, razmnožava, prilagodava uslovima okoline i menja. Pri tome je ona neprekidno podvrgnuta delovanju Životnog Talasa. Ako bi Životni Talas prestao da se prostire, izumrla bi sva živa bića u celom kosmosu. Životni talas je, dakle, aktivator, realizator života i sredstvo koje ga neprekidno održava. Životni talas je stvorio bezbroj oblika žive materije, odnosno živih bića u kosmosu. Svako od njih prilagođeno je uslovima sredine u kojoj su nastala.
Osim mogućnosti i obaveze da kreira živi svet, Energija Hrista je prihvatila i brigu o cikličnom stvaranju zrelih Svetlećih Tela, koja predstavljaju preduslov za normalno funkcionisanje kosmosa. Hristova energija je razvoj Svetlećih Tela organizovala, zbog njihove nesputane kreativnosti, uz pomoć bića koja imaju slobodnu volju.
Od zadataka Hristove energije, koji se tiču ljudi, spomenućemo još samo njenu obavezu da vodi brigu o planetama i drugim prostorima u kosmosu u kojima borave živa bića. Ta briga se sastoji od neprekidnog staranja da ovi sistemi, na kojima je nastanjen život, budu bezbedni i da bilo čijom greškom ne dode do kataklizmi i uništenja velikog broja životinjskih i biljnih vrsta, pa i do uništenja samih planeta i drugih staništa živih bića. U odsudnim trenucima Hristova Energija vrši korekcije energetskih stanja i time sprečava kataklizme i omogućava dalji nesmetani razvoj živih bića.
Hristova energija funkcioniše na 6,45 Hz. Osobama koje mogu sopstvenom voljom da menjaju frekvenciju rada svoga mozga, kada dovedu frekvenciju na ovaj nivo i požele da vide delić Hristove energije, prikazaće se savršeno bistar prostor. Kada se pogled usmeri u dubinu ove energije, pojaviće se retka beličasto-sivkasta magla, koja će, što se ide dublje, postajati sve gušća.

Energija Duha Svetoga

Druga po važnosti energija, koju je stvorilo Jedinstveno polje po želji Stvaraoca, jeste ENERGIJA DUHA SVETOGA. Ova energija, kao i Energija Hrista, prostire se po celom kosmosu i nalazi se u svakoj njegovoj tački. Nastala je, kao i energija Hristovog stabla, na samom početku stvaranja kosmosa. Njeni zadaci u kosmosu su vezani, pre svega za održavanje globalnih energetskih struktura, ali istovremeno ima zadatak i da stvara mrtvu materiju. Osnovni elementi nastanka mrtve materije ukratko su opisani u uvodnom delu. Ova energija je značajna za ljudski rod zbog toga što aktivno podržava Živototvorni Talas u njegovom nastojanju da kroz oživotvorenje mrtve materije stvori živa bića. Energija Duha Svetoga funkcioniše na 7,46 Hz. Osobama koje frekvenciju svoga mozga podese na ovaj nivo, prikazaće se bledi i tamniji sivkasti slojevi sa različitim oblicima: elipsastim, okruglim, ponekad ispunjenim tamnosivim tačkicama i drugim.

Energija Svetlost

ENERGIJA SVETLOST je treća globalna energija. Nastala je odmah iza Energija Hristovog Stabla i Duha Svetoga. Njena najvažnija uloga u kosmosu je da posreduje kod zajedničkih programa Energija Hristovog Stabla i Duha Svetog. Ove dve energije imaju različitu strukturu i ustrojstvo, pa je radi njihovog zajedničkog delovanja neophodno premostiti ove razlike, što obavlja energija Svetlost. Pored ove glavne, energija Svetlost ima i neizmeran broj svojih samostalnih dužnosti u kosmosu. Neke od njih vezane su za živa bića.
Najveći značaj energije Svetlost za ljude leži u tome što može mnogostruko poboljšati pomoć koju ljudima pružaju razne energije. To se ne odnosi na intenzitet, kao u slučaju energije Prostora, nego na kvalitet. Ako se posle molbe bilo kojoj od ovih energija kaže: "Uz pomoć energie Svetlost", tada će rezultat biti mnogo kvalitetniji, širi, dublji i sadržajniji za dva do dvadeset puta.
Energija Svetlost funkcioniše na frekvenciji 7,94 Hz. Njen izgled podseća na gustu žućkastu izmaglicu koja prelazi u boju kajsije, ponekad sa primesama peščanog praha.

Energija Prostora

Četvrta, najveća energetska skupina, koju je stvorilo jedinstveno polje, nosi naziv ENERGIJA PROSTORA. Energija Prostora, kao i prve tri, prostire se po celom kosmosu i nalazi se u svakoj njegovoj tački, ali je njena funkcija, na izvestan način, drugačija od prve tri. Ona deluje na svakom mestu prostora drugačije, u skladu sa potrebama tog prostora: drugačija je po energetskim prostranstvima nego u mrtvoj i živoj materiji. Njena uloga je izuzetno važna, jer pomaže procese koji se tu odigravaju, bez obzira da li su oni energetski ili su vezani za stanje mrtve ili žive materije. Što se tiče čoveka, energija Prostora mu pomaže da razreši određene konfliktne situacije sa prirodom, sa okolinom, to znači sa vazduhom, tlom, hranom, energijama koje ga okružuju. Ona istovremeno pomaže i energijama i mrtvoj prirodi koje se nalaze u okolini čoveka. Ali, onaj deo Energije Prostora koji boravi u čoveku pomaže mu da razreši probleme na koje nailazi u svom kontaktu sa prirodom. Zbog toga je ona i isceljujuća, i razvojna, i podmlađujuća, i energija koja pomaže čoveku da obavi zadatke koje je pred njega Stvaralac postavio.
Energija prostora funkcioniše na 8,14 Hz. Izgled ove energije na toj frekvenciji podseća na table leda, prozirne, sa plavičasto-srebrnim odsjajem.

Podela energija

Ostale energije, izvan globalnih, po svome značaju i svojoj razvijenosti možemo podeliti na specijalne, koje obično imaju manje dimenzije, ali su izuzetno inteligentne, sa neizmernim znanjima, najčešće za uske oblasti, pri čemu su ta znanja često veća od onih koje imaju četiri globalne energije; međutim, globalne energije imaju vrhunska znanja iz svih mogućih oblasti. Zatim postoje superinteligentne, duhovne energije sa ogromnim znanjima, posle njih dolaze inteligentne, sa znatno nižim nivoom znanja, pa poluinteligentne i na kraju neinteligentne energije. Svaka od ovih energija koja je stvorena u kosmosu ima svoj tačno određeni zadatak, svoje programe rada, programe svog razvoja, svoje putanje kojima se kroz kosmos kreće, zadatke vezane za saradnju sa drugim energijama i ono što je jako važno, sve su one između sebe u određenom kontaktu. Kosmičke energije nemaju imena, ah se one lako prepoznaju po svojim karakteristikama, svojoj frekvenciji, po svom sadržaju, programima koje obavljaju, zadacima koje rešavaju itd.
Stvaralac samo stvara embrione energije koji sadrže sve ono što će određena energija, kada se realizuje, kada sazri, moći da radi, obuhvatajući, čak i delove koji definišu mogućnosti i pravce razvoja energija u dalekoj budućnosti. Tako stvorene embrione Stvaralac predaje jedinstvenom polju koje im dodaje energetski deo, stvarajući energetska polja koja postepeno, uz pomoć Jedinstvenog Polja, razvijaju programe za koje su stvorene, što ide izuzetno sporo, pa je stoga često potrebno da prođe i više milijardi godina do njihovog punog razvoja. U poslednje vreme, čak i globalne energije su uspele da uz dozvolu Stvaraoca razviju mogućnost stvaranja novih energija, počev od njihovih embriona, što se posebno odnosi na energije Hristovog Stabla i Duha Svetoga.
Stvaralac, dakle, sem embriona energija, ništa ne stvara sam, to sve rade jedinstveno Polje, globalne energije i druge energije kosmosa, ali se istovremeno ništa u kosmosu ne može desiti a da to već nije ugrađeno u embrione svih energija kosmosa koje je Stvaralac stvorio. To znači da u kosmosu nema demokratije, nema slobodnog ponašanja energija, čak ni njihovog slobodnog razvoja, jer se jednostavno ništa izvan onoga što je Stvaralac u embrione ugradio ne može stvoriti.


Ljubiša StojanovićMESTA MOĆI I GEOSENZITIVNE TAČKE

Zemlja je živa. Ova tvrdnja je isto toliko revolucionarna i važna za budući svet koliko je to svojevremeno bila spoznaja da je Zemlja okrugla. Možemo samo pretpostaviti kakvim otkrićima će voditi razumevanje Zemlje kao živog i inteligentnog organizma, ako znamo koliko se svet promenio otkada je prihvatio da je Zemlja okrugla. Sve bi se promenilo, čovek bi konačno shvatio svoje mesto i ulogu u Univerzumu, harmonija i balans bi se nanovo uspostavili u svetu i era Prosvetljenja bi zaista počela. Međutim, većina ljudske populacije još nije spremna za prihvatanje ove Istine, jer bi tako morali prihvatiti i ogromnu odgovornost za svoje postupke. Zbog toga je naša planeta trenutno bolesna i drhtava. Ona se trese u groznici koju smo mi proizveli, ali još uvek nas drži na svojim skutima, kao majka koja nikada neće odbaciti dete ma koliko ono bilo bezobrazno.
Zemlja, kao i čovek, ima svoje fizičko, ali i energetsko telo. Meridijani kojima njena energija teče, kao i energetski centri na planeti, bili su prepoznavani od strane drevnih naroda i na povoljnim mestima nicale su civilizacije, građeni su hramovi, ljudi su se lečili ili doživljavali prosvetljenje... Vremenom, uz sve veće odvajanje od prirode, čovek je zaboravio na takva mesta i izgubio znanje o značaju koji ona zaista imaju za sve nas.
Ipak, u vremenu Buđenja i Transformacije, postoje ljudi koji su u stanju osetiti tanane vibracije Neba i Zemlje i koji znaju kako aktivirati i pročistiti energetsku mrežu naše planete. Taj rad ima za cilj duhovni razvoj čoveka, njegovo usklađivanje sa prirodom, kao i ozdravljenje same planete Zemlje.
Dejan Dimitrijević već duže vreme vodi veoma dobro posećena predavanja na Fakultetu za fiziku, čija tema je upravo aktivacija i čišćenje geosenzitivnih tačaka. Iako je po profesionalnoj vokaciji inženjer informatike - programer, on je još osamdesetih godina izučavao radiesteziju, bioenergetiku, psiho-neuro lingvistiku i druge metode iz domena energetskog i duhovnog rada. Kako je još kao dete otkrio da poseduje osetljivost na razne vrste vibracija, Dejan Dimitrijević svoj trenutni rad doživljava kao misiju u kojoj će sigurno istrajati.
O vibracijama koje nas okružuju on kaže sledeće: "Postoji čista vibracija i ona je dostupna kroz sam način našeg sazrevanja i formiranja. Vibracija je nešto što najprostije rečeno odgovara kvalitetu biosistema. Biopolje čoveka je evolutivno razvijano i kao što nam odgovara čist vazduh, čista voda ili lepo društvo, tako nam odgovara i da boravimo na mestima koja imaju čistu vibraciju.
Postoji mnoštvo takvih vibracija, neke su ovde prisutne, a neke dolaze s vremena na vreme u zavisnosti od astrološkog koda ili od spremnosti pojedinca da primi takvu vibraciju u svoje biopolje. Mi danas kao metod razvoja stabilnosti možemo koristiti određena mesta da bi podigli svoje psihičko stanje, da bi ojačali volju ili veru. Čista vibracija dovodi čoveka u sklad sa njegovim genetskim kodom i to su toliko jake vibracije da u momentu iznegiraju loše oformljen karakter tj. blokade u ličnosti koje su formirane tokom vremena usled sociosfere ili propusta u vaspitanju i obrazovanju. Na mestima gde postoje takve vibracije disanje se produbi i pojača, ulazi se u stanje kontemplacije i u stanje jednosti sa tim mestom. Kada utihnu naši naučeni modeli ponašanja tada smo jedno sa dušom i ona kontemplira zajedno sa umom, oslobađajući se nepotrebnih sistema, dovodeći nas tako do procesa kristalizacije."
Znanje o mestima moći je veoma staro i sada se ponovo otkriva. Ono što je interesantno je da mi uz meditaciju i posetu takvim mestima možemo razviti sopstveno biće i primiti potrebne informacije i spoznaje koje su tu vekovima pohranjene.
Polje stvaraoca, svetlosti i mira
"Mesta moći su sveta mesta na kojima posle napuštanja fizičkog plana svetitelja, tj. prosvetljene osobe, njegova svesnost i duša ostaju trajno i pomažu dalje ljudima. To znači da sve ono čemu je taj svetitelj težio u životu, ka Bogu, ka Istini, ostaje tu kao vibracija. Možda bi zbog toga bolji termin od 'mesta moći' bio 'sveta mesta'. Da bi prosvetljena svesnost (zrela svest) ostala na takvom mestu, na njemu mora postojati određeni preduslov ili već postojeća vibracija. Ta vibracija nastaje usled kristala koji se nalaze pod zemljom ili podzemnih voda koje u sebi sadrže plemenite metale, kao i usled kosmičkih i geomagnetnih zračenja. Kroz istoriju, razne civilizacije pravile su svoje hramove i svetilišta na takvim mestima što trajno obogaćuje i nadopunjuje kvalitet prisutne vibracije, tj. daje konotaciju 'svetoga'. Na mestima moći postoji neka viša namera. Kada se sjedinimo sa vibracijom koja tu vlada, automatski se događa čišćenje svih aura i punjenje visokom vibracijom, što dovodi pojedinca u izuzetno relaksirajući, molitveno-meditativni osećaj. Ljudi posle toga izveštavaju da se mesecima osećaju stabilno, smireno i pribrano", objašnjava Dejan Dimitrijević.
Da bi se formiralo mesto moći potrebno je, pored zrele svesti prosvetljene osobe i vibracije samog mesta, da postoje i tri vibratorna polja koja su nazvana: polje Stvaraoca, polje Svetlosti i polje Mira.
"Polja su, zbog svojih vibracija, interesantna zrelim svestima i ona ih privuku da posle svoje fizičke smrti tu ostanu. To su tri različite svetlosti, kao kada kroz prizmu propustite snop koji se razlaže na više svetlosnih zrakova. Ta polja vibriraju koherentno i nastaju od samog Stvaraoca. Ona praktično nastaju iz tačke i trajnog su karaktera, mi bismo rekli da nastaju ni iz čega i traju zauvek", objašnjava naš sagovornik.
Mesta moći se međusobno razlikuju prema broju zrelih svesti koje se nalaze na njima, kao i prema karakteru informacija i spoznaja koje se tu mogu dobiti. Na nekim mestima borave duhovno orijentisane zrele svesti, dok na nekima borave zrele svesti istaknutih naučnika orijentisanih više ka tehničkim zakonima i racionalnim principima. Da bi se detaljnije razumelo znanje i čitav koncept o mestima moći, potrebno je vreme i predan rad, kao i uvid u prvobitnu genezu geosenzitivnih tačaka. Mesta moći nisu isto što i geosenzitivne tačke, već nastaju na njima u većini slučajeva, mada uvek ima izuzetaka od pravila.
Dejan Dimitrijević nam je pojasnio detalje tog znanja: "Kada se planeta oformila kao masa koja više nije bila promenjiva, završena je i njena aura i formiranje geosenzitivnih tačaka. Postoji tri grupe senzitivnih tačaka: velike, srednje i male. Znamo za 4 velike senzitivne tačke i one su prečnika 27 km, takođe postoji 70 srednjih geosenzitivnih tačaka i one su 7 km široke i imamo 3.280 malih geosenzitivnih tačaka, a njihova širina je od 9 do 200 m u prečniku. Sve geosenzitivne tačke idu od jezgra Zemlje do oboda njene aure. Njihov položaj je geografski nepromenjiv, odnosno one se nalaze na istim mestima od kada je nastala planeta, bez obzira na položaj polova i raspored kontinenata. Istorija je pokazala da se uvek na mestima gde su srednje senzitivne tačke nalazi planina, a najčešće su na tim mestima građena i svetilišta raznih civilizacija.
Velike senzitivne tačke nalaze se kod Lamanša, u moru kod grada Perta u Australiji, na samom Arktiku i na 762 km zapadno od Antarktika.
Srednja senzitivna tačka je Olimp, kao i deo na Tibetu gde se nalazi planina Kajlaš. Ohrid sa svojih 365 manastira, po jedan za svaki dan u godini, takođe je srednja senzitivna tačka. U ovakvim tačkama dolazi do prelamanja odnosa vreme-prostor usled jakih interakcija magnetnih gravitacionih sila i usled sklonosti ka vibracijama iz sazvežđa Orion, Andromeda i Sirius. Takve tačke su i Bermudski trougao, Sedona u Arizoni i Stonehenge.
Male senzitivne tačke nastaju usled jakih prirodnih zračenja kojima dominira magnetno, kao i usled lekovitih zračenja raznih ruda, kristala i samog središta Zemlje.
Sveukupnost tačaka čini mrežu, odnosno predstavlja glavne tokove Zemljine aure i tela planete. Naš zadatak je da manje geosenzitivne tačke, koje su vremenom oslabile zbog ranjavanja Zemljine aure i kore usled nuklearnih proba i drugih zagađivača, dodatno aktiviramo tako što će se odlaskom na njihovo mesto uz proces molitve i meditacije one očistiti i proširiti. Na ovaj način moguće je raditi isključivo male senzitivne tačke.
Oko 10% senzitivnih tačaka poklapa se sa mestima moći, a uvek je mesto moći na senzitivnoj tački, jer su stari narodi prepoznavali energetska mesta i tu gradili svoje hramove. Trideset posto malih senzitivnih tačaka se poklapa sa istaknutim svetskim kulturnim spomenicima. Takođe, potrebno je očistiti postojeće, kao i napraviti nove mreže između senzitivnih tačaka", ističe naš sagovornik.
Na prostoru Srbije postoje veoma moćna mesta. Jedno od njih je i manastir Studenica.
"Sveti Sava je imao savršenu molitvu kojom je uspeo da u hramove koje su gradili Nemanjići ugradi jake vibracije. Studenica je mesto koje je jedno od najmoćnijih u Srbiji i može se smatrati mestom moći, jer tu postoje sva tri polja potrebna za njegovo formiranje - polje Stvaraoca, Svetlosti i Mira", navodi gospodin Dimitrijević.
Bitno je i napomenuti da mesta moći imaju svoju dinamiku razvoja i da se sama uključuju i pomažu dok se dešavaju molitve na geosenzitivnim tačkama.
"Ponekad zrele svesti pošalju, odnosno konstituišu, svoje vibracije tokom takvih meditacija, pa iskusni meditanti vide ili osete veliki broj zrelih svesti koje su se uključile po svojoj volji da nam pomognu u čišćenju i povezivanju senzitivnih tačaka i njihove duhovno-energetske mreže. Tada učesnici na molitvi kao nagradu 'odozgo' dobiju i prožimanja sa zrelim svesnostima. Uslovno rečeno, mi se 'podižemo' do jednog nivoa, a oni 'silaze', te preko nas u materijalne dimenzije silazi i Duhovna vibracija. No, to sve nije dovoljno da bi se geosenzitivna tačka aktivirala. Za svaku tačku je potrebno kontaktirati i probuditi određene planetarne, tj. kosmičke vibracije i međusobno ih povezati. Zapravo, stiče se utisak da Kosmos redovno traži da učestvuje u ovakim radnjama", detaljno objašnjava Dejan proces aktiviranja geosenzitivnih tačaka.
Svako od nas je sigurno bio u turističkom obilasku nekog od meata moći, a da toga nije ni bio svestan. Iako je ta poseta sigurno delovala pozitivno na vas, efekat bi bio mnogo drugačiji da je postojalo određeno predznanje o načinu na koji mesta moći deluju i o njihovoj ulozi. Ako nekada budete posetili crkvu Hagia Sophia (Aja Sofija) u Istanbulu, Afroditinu plažu na Kipru, Sarnat (park jelena) u Indiji, Zid plača u Jerusalimu, Svetu goru na Atosu ili piramide u Gizi, znajte da se nalazite na mestu moći koje je formirano od strane različitih vibratornih polja i zrelih svesti prosvetljenih ljudi. Ostanite malo duže na takvom mestu, pomolite se ili uđite u meditaciju i vaše svetleće telo (duhovno čulo tj. naš razvojni i perceptivni organ svesnosti) će sigurno primiti određene informacije i uvide.
Zaista, došlo je vreme da nam se drevna znanja vrate i da čovečanstvo konačno prihvati jednostavnu istinu - Zemlja je živa.

Dejan Dimitrijević
Izvor: www.novasvest.com...

Нема коментара:

Постави коментар